UVA Ontwikkelarrangementen

Vanuit de huidige cursus ontstaat momenteel een vervolgprogramma en een nieuwe opzet van een ontwikkelarrangement.  Dit arrangement bestaat uit een combinatie van voorlichting en introductiebijeenkomsten, een langjarige cursus waarop per jaar kan worden ingeschreven, workshop over onderdelen van het wijn-maken en de wijnbouw en een aan de cursus gebonden advies en begeleidingstraject. Dit begeleidingstraject kan ook onafhankelijk van de cursus aangevraagd worden.

We starten dit jaar met een introductiebijeenkomst op 6 november 2021 om 10.00 uur op onze wijngaard Hof van Almere. Tijdens deze introductiebijeenkomst vertellen we u waar u als startende wijngaardenier mee te maken krijgt, wat de Urban Vineyard Almere voor u kan betekenen en we starten met u het keuzeproces van de druivensoorten op. Wilt u al in 2022 starten met uw wijngaard(je), en met de samen-aankoop van druivenstokken meedoen, dan is het van belang dat deze stokken voor 1 december besteld worden. U kunt natuurlijk ook naar deze introductiebijeenkomst komen zonder de cursus te volgen. U kunt zich hier voor deze informatie-ochtend op 6 november as aanmelden.

De cursus start op 12 maart 2022. Meer informatie over het begeleidingsaanbod en de cursus kunt u hier vinden.

De cursus gaat over de basisbeginselen van wijnbouw en wat er bij het starten van een wijngaard komt kijken. De cursus loopt van maart 2022 tot en met november 2022. Omdat het 3 jaar duurt voordat uw wijngaard druiven gaat produceren is het mogelijk de begeleiding na dit eerste jaar van de cursus voort te zetten, workshops en verdiepingsbijeenkomsten te volgen en natuurlijk kennis en ervaringen uit te wisselen met de andere  Urban Vineyard Almere Community-leden. Op onze website staat het gehele arrangement van cursussen, begeleiding, advies en workshops. Klik hier voor meer informatie.