Ontwikkelingen van de Urban Vineyard Almere in de praktijk

Dit jaar volgen elf Almeerders de eenjarige cursus voor Wijngaardenier in Almere en zij vormen met elkaar de Urban Vineyard in de praktijk. In samenspraak met deze wijngaardeniers-in-opleiding nemen we het voortouw om de praktijk van de Almeerse Urban Vineyard Community in te richten en verder uit te bouwen. Voorstellen daarvoor zijn bijvoorbeeld het organiseren van extra bijeenkomsten, bezoek aan elkaars wijngaard, gezamenlijke inkoop van materialen, gemeenschappelijk aankoop van apparatuur enzovoorts.

De eerste wijngaardjes binnen de UVA, die in voorgaande jaren zijn aangeplant, gaan dit jaar al een beperkte hoeveelheid druiven opleveren. Met een gereserveerd deel van onze wijngaard Hof van Almere zullen we hier enkele tientallen flessen wijn van produceren. Daarnaast zijn er op verschillende percelen in Oosterwold dit jaar in mei ca vierhonderd druivenstokken geplant. Deze zullen over ongeveer drie jaar hun eerste wijn gaan opleveren.