De Urban Vineyard Almere Community

Er zijn inmiddels zestig mensen die zich aangemeld hebben op de nieuwsbrief van de Urban Vineyard Almere Community. Een aantal daarvan zijn serieus van plan druiven te gaan kweken op hun perceel in Oosterwold om daar op termijn een gemeenschappelijk wijn van te (laten) maken. Enkele mensen zijn inmiddels gestart om hun grond voor te bereiden, te bewerken en gereed te maken voor het planten van de druivenstokken. Bij al deze stappen rijzen er veel vragen en is het van waarde deze vragen en gevonden antwoorden met elkaar te delen. Om dit proces van delen en leren te facilitering hebben wij ons (bestaande) digitale kennisplatform Community2Learn ingericht. Op deze wijze kunnen belangstellenden de al eerder verzamelde kennis ophalen, samen nieuwe ervaringen en kennis vergaren en delen over bijvoorbeeld het voorbereiden van de bodem voor druivenstokken.

 

Voor deze online-omgeving van de community hebben zich eind vorige jaar eenentwintig mensen aangemeld. Onze ervaring is dat er nog betrekkelijk weinig gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden die deze digitale omgeving kan bieden. We hebben in de loop van dit jaar geleerd hoe we de digitale UVA-community toegankelijker en aantrekkelijker kunnen inzetten. De leden van dit kennisplatform krijgen hierover binnen 2 weken nadere informatie. Heeft u ook belangstelling voor dit Almeerse Urban Vineyard kennis-en leerplatform dan kunt u zich daarvoor via de mail aanmelden via ons contactformulier