De Urban Vineyard Almere is een feit!

De eerste Urban Vineyard wijngaardeniers zijn van start gegaan.

In december 2020 hebben we ruchtbaarheid gegeven aan ons initiatief van de Urban Vineyard Almere.  Dit heeft veel positieve reacties opgeleverd. We hebben inmiddels veel belangstellenden die vanuit het concept Urban Vineyard Almere samen Almeerse wijn willen produceren. Inmiddels zijn er startende wijngaardeniers die voorgaande jaren stokken hebben geplaatst of aankomende mei hun stokken gaan plaatsen. In de loop van dit jaar zal er in deze Almeerse tuinen een totaal van ongeveer 375 nieuwe druivenstokken staan.  We verwachten samen met deze collega-wijngaardeniers volgend jaar totaal 1500 druivenstokken aangeplant te hebben. Dat betekent dat er over 4 jaar 1500 flessen Urban Vineyard wijn gebotteld zal worden. Omroep Flevoland, NOS en NPO-Radio 5 hebben er zelfs een nieuwsitem aan gewijd.

Daarnaast  is een groep van elf Almeerders, voornamelijk uit Oosterwold, dit voorjaar van start gegaan met de eerste Almeerse Cursus Wijnbouw. Deze cursus heeft de startbijeenkomst achter de rug en op 8 mei aanstaande vindt de tweede cursusdag plaats.