logo_urbanvineyard
Enkele weken geleden vermeldden we in de Urban Vineyard Almere nieuwsbrief een aantal ontwikkeling met betrekking tot de cursus Wijnbouw en de aanstaande introductiebijeenkomt daarover en over ons digitaal platform. In deze nieuwsbrief ontvangt u nadere informatie over deze introductiebijeenkomt op 6 november 2021 aanstaande, die cursus Wijnbouw 2022, de kerngroep Urban Vineyard Community en de mogelijkheid om online met elkaar (ervarings-)kennis te delen.

Introductiebijeenkomst start wijngaard en cursus Wijnbouw 2022
De introductiebijeenkomst van de cursus Wijnbouw 2022 en de samenwerking met de Urban Vineyard Almere is op zaterdag 6 november 2021 van 10.00 tot ca 11.30 uur op onze wijngaard Hof van Almere. Tijdens deze introductiebijeenkomst vertellen we waar u als startende wijngaardenier mee te maken krijgt, wat de Urban Vineyard Almere voor u kan betekenen en met u starten we het keuzeproces van de druivensoorten op. Daarnaast zijn er diverse vormen van ondersteuning vanuit de Urban Vineyard Almere Community mogelijk bij de start van uw wijngaard, zie daarvoor onze ontwikkelarrangementen.

Wilt u in het voorjaar van 2022 al starten met uw wijngaard(je), en met de samen-aankoop van druivenstokken meedoen, dan is het van belang dat deze stokken voor 1 december besteld worden. Ook dat komt deze ochtend aan bod.

Inmiddels hebben we voldoende aanmeldingen om met de Basiscursus Wijnbouw in maart 2022 te beginnen. Op 6 november zullen we het programma van de cursus toelichten en we maken dan gelijk een start met het komen tot een ‘Wijngaardplan’.

U bent ook van harte welkom bij deze algemene introductiebijeenkomst indien u (nog) niet van plan bent de cursus komend jaar te volgen.

U kunt zich hier voor deze informatie-ochtend op 6 november a.s. aanmelden. Aan deze informatiebijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Urban Vineyard Community
De Urban Vineyard Community bestaat uit een aantal leden die zich aangemeld hebben voor een digitaal netwerk en daar met elkaar over de start van een wijngaard (kunnen) communiceren. Helaas is het ook dit jaar nog niet gelukt om een fysieke bijeenkomst voor deze leden te organiseren. Vanuit de deelnemers van de cursus Wijnbouw 2021 is deze zomer spontaan een kerngroepje ontstaan waarmee we het idee van de start Urban Vineyard Community meer handen en voeten gaan geven. We verwachten eind november de eerste concrete invulling aan de community te geven. We houden u daarvan op de hoogte.

Digitaal platform Community2Learn
Voor degenen die nu alvast wat kennis willen verzamelen over de start van een wijngaard is een digitaal platform gelanceerd. Wil je met mij en met elkaar in gesprek over bijvoorbeeld Groenbemesters in de winter of over een gezonde bodem: klik dan op deze links en ga daarmee naar ons digitaal platform Communit2Learn. De leden van dit platform krijgen automatisch een mail met de geplaatste reactie bij het betreffende onderwerp. U kunt dan ook de komende weken af en toe een bericht uit ons platform krijgen. Wilt u dat niet dan kan u dat aangeven in dezelfde mail.
Wilt u meedoen en heeft u nog geen account dan kunt u zich aanmelden via onze website. Bent u al lid en bent u de inloggegevens kwijt stuur dan een mail naar info@hofvanalmere.nl en dan lossen we het voor u op.

De eerste Urban Vineyard wijn
Dit jaar wilden we met een aantal Almeerse Urban Vineyarders een gezamenlijke wijn (blend) van hun druiven maken. Helaas waren de spreeuwen ons voor en hebben we slechts een paar kilo druiven bij de Solaris kunnen meenemen in de verwijning. Daarmee is wel een bescheiden start gemaakt van de eerste Almeerse wijn van meerdere Almeerse wijngaardjes. Het begin is er!

Locatie Stadswijngaard Hof van Almere: Afvalzorg Braambergen, Kemphaanweg 2, 1358 AB Almere
Bij slecht weer wijken we uit naar het receptiegebouw op de locatie bij de entree van Braambergen.