Digitaal platform Urban Vineyard Almere

Deelnemen aan het digitaal platform Urban Vineyard Almere

De leden van de Urban Vineyard Almere Community dragen zelf zorg voor hun eigen wijnstokken op hun terrein of in hun eigen tuin. Daarbij worden zij geadviseerd en ondersteund door de wijngaardenier en de vrijwilligers van de Stadswijngaard Hof van Almere. Kennisdeling maakt daar een belangrijk deel uit ten aanzien van de druiventeelt en wijnmakerij:  groeien, snoeien, gewasbescherming, metingen van zuren en suikers, het oogsten en verwijnen enzovoorts. Zij vormen een ‘learning community’ door het delen van ervaringen en ontwikkelen van ervaringskennis.

Voor het delen van vragen, kennis en ervaringen richten we exclusief voor de Urban Vineyard Almere een digitaal leerplatform in. Daar hebben deelnemers de mogelijkheid om met elkaar van gedachten te wisselen over alle aspecten die relevant zijn voor het denken over en starten van een Almeerse wijngaard. In een latere fase komen daar natuurlijk ook de elementen voor het onderhouden van de wijnstokken en het beschermen de druiventrossen bij. Dit online platform voor de -aanstaande- Almeerse wijngaardeniers wordt voor alle aangemelde personen begin 2021 opengesteld. Dan kan iedereen de door Rene Bliekendaal aangeboden basisinformatie over het denken over een wijngaard bekijken, vragen stellen en ook elkaars vragen beantwoorden en reageren op elkaars bijdragen.

Op deze Corona-veilige wijze vormen we gelijk een online-groep die reageert op elkaars vragen en aan wie aanvullende informatie en kennis wordt aangeboden. Het mag duidelijk zijn er alle ruimte wordt geboden voor gezamenlijke invulling van dit online-platform voor de Almeerse Wijngaardeniers. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van het door ons ontwikkelde online-platform voor het Hoger Onderwijs met de noemer, DeDigitaleWerkSchool. Wij beschouwen de mensen die deelnemen aan deze vooralsnog digitale ontmoetingsplaats als leden van de Urban Vineyard Almere Community. Zodra de corona-maatregelen versoepelen omdat dat veilig kan, willen we ook enkele keren per jaar fysiek bij elkaar komen. Maar dat volgt later volgend jaar.

Alle mensen die nu bij ons bekend zijn als lid van het collectief Urban Vineyard Almere ontvangen eind januari 2021 via de mail een uitnodiging uit het online-platform Urban Vineyard Almere. Het is ieder vrij die uitnodiging te accepteren. De community wordt gevormd door de leden die deelnemen aan dit platform. Aan deelname aan de Urban Vineyard Almere Community zijn geen kosten verbonden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *